The LOGO

    

Green and Smart

   AKTUELLT

Ett parti bilar till salu
i Borgå.
Ring 0400316261
Thomas Hongell
 
 

LINKS

10 Goda orsaker för att välja EF-2

1. Lätt att köra och bekväm att använda

EF-2 är mycket lätt att köra. Vrid tändningsnyckeln till ON-läge och välj sedan framåt eller bakåt med växelspaken, tryck på gaspedalen. Det är allt! Elmotorns jämna  vridmoment accelererar bilen från från lägsta varvtal utan onödiga vibrationer. Inga växlar eller annat, det  fungerar alltid på samma sätt oavsett om det är varmt eller kallt, vått eller torrt.
 

2. Tyst och luktfri

Den elektriska motorn är mycket tyst. Inga grova ljud , vibrationer eller stinkande avgaser. Även laddning av batterier är rent och luktfritt i jämförelse med tankning av en diesel. Dessutom kan man ladda nästan var som helst. Diskussion under körning kräver inte  någon ansträngning på grund av buller.
 

3. Snygg

Det snygga utseende kommer från en Fransk född designer som ritat en modern och ungdomlig design på EF-2. Detaljerna ser bekanta ut fast de i själva verket inte är det. 

 

4. Billig att äga

EF-2s energiförbrukning är drygt 1 euro per 100 km, t.o.m.under, om man laddar med nattström. Trafikförsäkringen är det enda obligatoriska kostnaden för L6e-klass fordon, och även den, är bara en bråkdel av trafikförsäkringspremien för vanliga  bilar. Inga årliga skatter eller avgifter.

5. Låga underhållskostnader

EF-2 är tillverkad av aluminium och glasfiber. Den rostar inte. En hållbar konstruktion, som är lätt att reparera vid behov. Den enkla konstruktionen och beprövade lösningar bidrar till lång livslängd och bra andrahandsvärde.
 

6. Rymlig och smidig

I bilen ryms två större fullvuxna personer utan problem och bagageutrymmet är större  än i de flesta vanliga småbilar. I den stora bakluckan som öppnas ända upp till taket är det lätt att lasta tex flera golfbags.
Liten vändradie och kompakta mått är som gjorda för stads "cruising".
 

7. Lågt underhållsbehov

Eldrift förenklar konstruktionen avsevärt. Bilen har inget kylsystem, inga tändstift, filter, glödstift, remmar, avgassystem, variator, ventiler, camkedjor, axlar, motorolja, växellåda mm. mm. I själva verket så har elmotorn endast en rörlig del, ankaret.  Således är underhålls punkterna i bilen betydligt mindre än i en vanlig bil, och har därmed lägre underhållskostnader.

8. Underhållsfria AGM blybatterier

I Ef-2 används underhållsfria bly-syra djupcyklingsbatterier, sk. AGM batterier. De är idealiska för en bil i L6e klass. Blybatterier kan laddas både i kalla och varma förhållanden, och de kräver inga dyra och komplexa batterilösningar för laddning och uppvärmning. Blybatterier har  återanvänts i årtionden och det finns ett färdigt återvinningssystem för dem.
 

9. Ekologi och gröna värden

EF-2 är ett rent utsläppsfritt alternativ ! Vid denna punkt, hävdar vanligtvis anhängare av traditionella bränslen att utsläpp skapas när elektricitet produceras. Det är visserligen sant för vissa produktionsformer, men t.ex. vattenkraft producerar inga utsläpp. Oftast nämns inte i de flesta jämförelser utsläpp som beror på oljeborrning, produktion, raffinaderi och transport av oljebaserade bränslen. Om dessa faktorer beaktas har rena elbilar noll-utsläpp, jämfört med konventionella förbränningsmotorer.

10. Färdig infrastruktur

Det finns mer än 1,5 miljoner uttag för bilvärmare i Finland,  som är perfekta för laddning av bilar av EF-2 typ. Eftersom 10 ampers säkring räcker, kan EF-2 laddas från nästan alla uttag och nästan överallt. Därför kräver EF-2 ingen ny infrastruktur.